آشپزخانه تالار از مواردی است که اگر در طراحی تالار پذیرایی و ساخت تالار، به اصول آن دقت نشود، نوعی هدر دادن هزینه برای شماست. پس اگر قصد ساخت تالار عروسی و یا خرید آن را دارید، بهتر است به این ریز فضا دقت کرده تا همه چیز برای شما مقرون به صرفه باشد.
آشپزخانه تالار پذیرایی، از جمله آشپزخانههای صنعتی به شمار میرود که اصول طراحی منحصر به خود را دارند. در ادامه با تالارساز همراه باشید.
■ طراحی تالار پذیرایی و نکات مربوط به آشپزخانه تالار
از جمله مواردی که در رابطه با آشپزخانه تالار باید در نظر گرفت، نحوه چیدمان این مکان است. در معماری، طراحی آشپزخانه از جمله مواردی است که مبحثی گسترده و حساس را به خود اختصاص میدهد و سبکهای چیدمان مختلفی را نیز برای آن داریم. طراحی تالار پذیرایی نیز از این امر مستثنی نیست و در امر ساخت تالار نیز این چیدمانها به کمک طراحان میآیند. در ادامه با انواع چیدمان آشپزخانه تالار بیشتر آشنا میشویم.
چیدمان آرگونومیک
این روش از چیدمان در ساخت تالار پذیرایی را نمیتوان حالتی بهینه و در راستای صرف کارآمد انرژی دانست. در واقع در این حالت راحتی افراد به انرژی و نحوه مصرف آن ارجحیت دارد و میتوان گفت تکنولوژی در وضعیتی پر مصرف قرار میگیرد. در هر حال اگر در طراحی تالار پذیرایی خود به دنبال این ویژگی هستید این مورد انرژی کارکنان را هدر نمیدهد.
■ چیدمان مونتاژ
اگر آشپزخانه شما مکان تولید انبوه یک ماده غذایی خاص است این چیدمان برای آن مناسب است. در واقع عملکرد اجزای مختلف در این روش، خطی است.
■ چیدمان منطقه ای
این روش چیدمان، به زون بندی و جداسازی فعالیتهای مختلف یک آشپزخانه صنعتی معتقد است. برای مثال پخت و پز، آماده سازی غذا، بهداشت و ... زونهای جداگانهای دارند که میتوان در طراحی تالار پذیرایی از این روش چیدمان بهره برد.
■ جزیره
در این نوع چیدمان آشپزخانه صنعتی در طراحی تالار پذیرایی، زون اصلی در وسط آشپزخانه قرار گرفتهاست که عمدتا در این نوع آشپزخانهها، این قسمت محل پخت و پز است. عکس آن نیز میتواند برقرار باشد.
■ دیگر نکات طراحی آشپزخانه
از دیگر نکات آشپزخانه که در طراحی و ساخت تالارپذیرایی باید در نظر گرفت، میتوان به انعطاف پذیری فضا اشاره کرد؛ چرا که به هر دلیلی ممکن است برنامههای مربوط به این بخش تغییر کند. برای مثال ممکن است مدیریت تغییر کند و انتظار چیدمان و یا منویی متفاوت را داشته باشد، لذا در طراحی تالار عروسی باید این مورد را در لحاظ نمود.
از طرفی، فضاهای حرکتی کارکنان و ارتباط فیزیکی افراد با بخشهای مختلف و راحتی آنها در فضای آشپزخانه بسیار مهم است.
علاوه بر این، باید به بحث تهویه و تامین نور این قسمت نیز بسیار اهمیت داد و در طراحی تالار پذیرایی، آشپزخانه تالار را بخشی غنی از لحاظ تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در نظر گرفت.
در نظر گرفتن موارد مربوط به بهداشت و آتشنشانی نیز از بدیهیات امر است.، ضوابطی که از متریال گرفته تا مکان قرار گیری فضا و دسترسیهای آن را تحت الشعاع خود قرار میدهد. در راستای آشنایی بیشتر با این موارد، تیم مشاوره ساخت و طراحی تالار پذیرایی تالارساز، با کادری مجرب، در این زمینه همراه شماست.
پایان
|