بنابر تجربیات مشاوره مشتریانی که به ما رجوع می کنند، متوجه شدیم تعداد زیادی از مالکین زمین ، کارخانه و انبارهایی که قصد تغییر کاربری به تالار عروسی دارند و سازندگان در مرحله اول به دنبال امکان سنجی اقتصادی و مشاوره سرمایه گذاری برای احداث تالار عروسی ( پذیرایی) هستند.
دپارتمانت مشاوره ساخت تالار ساز امکان معرفی سرمایه گذار با تجربه قبلی راه اندازی و مدیریت تالارهای عروسی را دارد، منتها قبل از آن به معرفی نحوه برنامه ریزی اولیه و تحقیقات امکان سنجی سرمایه گذاری بدون ریسک در ساخت تالارهای پذیرایی می پردازیم.
مراحل بررسی موقعیت تالار عروسی و امکانات آن برای سرمایه گذاری بدون ریسک و ساخت تالار پذیرایی:
1- بررسی موقعیت زمین تالار از لحاظ ابعاد، عوارض طبیعی زمین، شیب زمین ، تراکم مجاز، تعداد طبقات مجاز به ساخت
2- بررسی منطقه : بافت منطقه، کاربری ساختمانها و زمینهای مجاور تالار عروسی، فاصله تالار با سایر تالارهای پذیرایی ، دسترسی از طریق راههای اصلی و فرعی به تالار، ترافیک منطقه ، سطح ساخت و ساز منطقه
3- تحقیق بر روی سطح اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی ساکنین منطقه ، همچنین بررسی نمای بصری ساختمان ها و بافت شهری نزدیک به تالار
4- تعیین حوزه نفوذ تالار عروسی : همانطور که در مقالات قبلی تالار ساز اشاره شده مالک و مدیر تالار بایستی تصمیم بگیرد تالار عروسی در آینده قرار است در چه مقیاسی کارکند؟ رقبای اصلی تالار در حوزه محله، منطقه و شهر کدام هستند؟
برای مثال یک تالار در یک بافت شلوغ و پر تراکم و در جایی که که تایک شعاع مناسب تالار بزرگ دیگری وجود ندارد، از طرفی مردم آن منطقه معمولاً در تالارهای پذیرای مراسم عروسی و سایر مناسبات را برگزار می کنند شاید حوزه نفوذ تالار را در همان منطقه تعریف کنیم.
سطح رفاهی و اقتصادی مردم منطقه، تحقیق و ارزیابی تعداد مهمانها و در انتخاب روش برنامه ریزی برای ساخت تالار و نوع سرویس دهی با این اطلاعات تعیین می شود.
از طرفی ممکن است حوزه نفوذ تالار در مقیاس شهر تعریف شود . در این حالت بررسی بهترین تالارهای پذیرایی شهر و سنجش امکانات ، دسترسیها، آپشنهای ویژه، قیمت منو و ظرفیت سالنها، همچنین نوع معماری و کیفیت ساخت و سطح مدیریت نوع سرویس دهی رقبا مهم است.
5- فرمول ویژه بررسی و مشاوره سرمایه گذاری برای تاسیس تالارهای عروسی ( پذیرایی):
برای ساخت تالار عروسی در ابتدا میزان نقدینگی خود را محاسبه کنید. جذب سرمایه گذار برای تالار بهتر است در دو مرحله انجام پذیرد.
5-1. پس از تکمیل برنامه ریزی ، برنامه فیزیکی ساخت، طراحی پلانهای تالار، طراحی سازه، معماری تاسیسات الکتریکی و مکانیکی و از همه مهمتر طرح سه بعدی با پرزنت مناسب .
در این حالت امکان توجیه اقتصادی با بررسی ظرفیت مناسب تالار، امکانات و آپشنهای تالار، تاثیر طراحی زیبای نمای تالار عروسی در جذب مشتری و رقابت با سایر تالارها، و میزان هزینه ساخت و ساز دقیقتر
می شود.
از طرفی علاوه بر امکان بررسی موقعیت زمین و منطقه تالار توسط سرمایه گذار ، میزان تاثیر گذاری و ترسیم چشم انداز سود دهی تالار بیشتر مشخص می شود و قدرت مذاکره شما افزایش می یابد.
5-2 . استراتژی دیگر در انتخاب زمان جذب سرمایه گذار آن است که مراحل ساخت حداقل تا سفت کاری به پیش برود.
یعنی مراحل گودبرداری، احداث ساز، و سقفها و تیغه چینی انجام شود تا پروژه تالار، تاثیر بصری مناسبی برای جذب سرمایه گذار با شرایط ایده آل داشته باشد.
6- نحوه محاسبه جریان سرمایه برای ساخت تالار:
میزان سرمایه لازم برای ساخت را مشخص کنید.
تقسیم کلی میزان پول مورد نیاز ساخت تالار معمولاً شامل این مراحل است.
6-1 هزینه جواز شهرداری و سایرمجوزها
6-2 گود برداری و احداث ساز و سقف
6-3 سفت کاری ، تیغه چینی
6-4 تاسیسات مکانیکی ( لوله کشی ها، سرمایش و گرمایش و ...) و تاسیسات الکتریکی ( سیم کشی و ...)
6-5 دکوراسیون داخلی، نمای تالار عروسی و محوطه سازی
6-6 تجهیز و مبلمان، میز و صندلیها ، لوستر ها و چراغها ، تجهیزات آشپزخانه و وسایل پذیرایی.
پس از اینکه مشخص شد چه میزان پول و در چه مقاطع زمانی برای احداث یک تالار عروسی مورد نیاز است، سقیمت منوها منوها و ایجاد امکان تکمیل ظرفیت تالار در طول سال مشخص کننده توجیه برگشت سرمایه هستند.
برای مثال اگر سطح ساخت تالار یک پله از ذهنیت قبلی شما بالاتر باشد با پر بودن دائم برنامه تالار و میزان سطح مالی منوها امکان برگشت مناسب سرمایه را بسنجید.
برای مثال: زمین تالار 1000 متر است و امکان ساخت یک تالار عروسی با ظرفیت 2 سالن 800 نفری وجود دارد.
امکانات ویژه این تالار ( آپشنها) پارکینگ مناسب و کافی، لابی بزرگ در حد یک طبقه کامل، روف گاردن
( باغ دریام) برای عکاسی و پذیرایی بعضی از مهمانها در بام، فضای نگه داری کودکان و یک سالن 400 نفری چند منظوره برای تولد ، ترحیم، ولیمه و سایر کاربریهاست .
اگر میزان سرمایه لازم برای ساخت این تالار با متراژ 7000 متر ، 10 میلیارد تومان باشد، محاسبه ریاضی بازگشت سرمایه به این ترتیب می باشد.
فرض کنیم از 365 روز سال 340 روز مراسم داریم.
2000 نفر= 2 تالار 800 نفره و یک سالن 400 نفره = ظرفیت
میلیون تومان 400 = 000/200 تومان × 2000 = میزان دریافتی هر شب از مهمانها
000/000/000/136 = 340 × 000/000/400 = درآمد حدودی یک سالن تالار ( ناخالص)
سود ناخالص تالار در یک سال در خوشبینانه ترین حالت ممکن است به بالغ بر 5 برابر میزان سرمایه مالک زمین ( ارزش نقدی خود زمین) و هزینه ساخت برسد.
با توجه به اینکه در تهران تالارهایی با این سطح قیمتی منو در حال فعالیت هستند، توجیه اقتصادی ساخت تالار مناسب و لوکس در موقعیتهای مکانی خوب مشخص میشود.
البته محاسبات بالا در بهترین حالت برگشت سرمایه است، برای سرمایه گذار بازگشت سرمایه بعد از یکسال کاملاً مناسب است و با برنامه ریزی درست این موضوع دور از دسترس نیست.
دپارتمانت مشاوره تالار ساز آماده مشاوره حضوری در مورد برنامه ریزی و بررسی پتانسیل زمین یا ساختمانهای با تغییر کاربری و معرفی سرمایه گذار با تجربه و مناسب برای شراکت در ساخت تالار هست.
|