در مقالات قبلی با سازه، ابنیه و سفتکاری (تیغهچینی، ساب فریم، وال پست)، تأسیسات مکانیکی و تأسیسات الکتریکی و نحوه محاسبه قیمتها برای ساخت تالارهای عروسی (پذیرایی) آشنا شدیم.
در این قسمت واحد تحقیق و توسعه تالارساز به نحوه انتخاب، متره و برآورد و محاسبه ریالی انواع سقف کاذب میپردازد.
لازم به ذکر است، معماری داخلی و دکوراسیون تالارپذیرایی شامل قسمتهای زیر هستند:
1- سقف کاذب (ساده و دکوراتیو)
2- دیوارها
3- سنگ
4- سرامیک و موکت
5- کاشی و آینهکاری
6- درها و پنجرهها
7- مبلمان و اکسسوری
8- لوستر و چراغهای دیوار کوب
اطلاعات فوق با توجه به طراحی و اجرای تالارهای عروسی متنوع در تهران و شهرستانها در 15 سال گذشته است.
همچنین از آنجائیکه هلدینگ تالارساز به همراه طراحی تالار دیگر مانند پروژه های ساخت ابنیه اداری و مسکونی در حال ساخت اطلاعات اجرائی دارد ،اطلاعات پروژههای متنوع از لحاظ قیمت تمام شده ساخت نسبت به سطح منطقه در این مقالات گنجانده شده است.
■ انواع سقف کاذب تالارهای عروسی (پذیرایی)
1) سقف با سیستم رابیتسکاری و گچ
2- سقف کناف پنلی (ساده و دکوراتیو)
3- سقف کناف تایل
4-سقفهای PVC
5- سقفهای کشسان (مانند باریسول)
7- سقفهای چوب (مثل ترموود)
8- سقف دامپا
■ کدام سقفها برای کدام فضاها در تالارهای عروسی مناسب هستند:
برای سقف کاذب سالنهای اصلی مردانه و زنانه، لابی، دفتر اصلی، اتاق عقد قرارداد، اتاق میز شام (در کل فضاهای اصلی) از سقفهای گچ و رابیتس و کناف در تالارهای پذیرایی استفاده میشود.
حالتهای مختلف این سقفها: برای تالارهایی با سبک کلاسیک و نئوکلاسیک گچ و رابیتس (گچکاری و گچبری) با تلفیق نقاشی، پتینه، آینهکاری، پلکسیگلاس و پنلهای CNC شده PVC در بعضی از قسمتها.
تالارهای پذیرایی با سبک مدرن و استفاده از کناف سقفهایی مانند باریسول (کشسان) در فضاهایی مثل جلوی سِن، لابی، فضای سرو شام قابل استفاده هستند.
استفاده از سقفهای تایل 60×60 کناف در سالنهای اصلی به هیچوجه توصیه نمیشود.
علیرغم قیمت ارزان این سقف و سرعت بالای اجرای استفاده از آنها در رستورانهای متوسط رو به پائین بین شهری و تالارهایی که با کیفیت پائینتری ساخته شدهاند، همچنین حال و هوای اداری این سیستم سقف در تالارهای پذیرایی فقط در قسمت پارکینگها پیشنهاد میگردد.
هر چند در سقف پارکینگها الزامی به استفاده از سقف کاذب وجود ندارد.
از سقفهای دامپا فقط در فضاهای فرعی مانند سرویسهای کارگری، سقف آشپزخانه و فضاهای تأسیساتی، همچنین راهروهای فرعی میتوان استفاده نمود.
تفاوت سقف گچ و رابیتس و کناف برای تالارهای عروسی و مقایسه قیمت و سرعت اجرا:
همانطور که گفته شد سقف گچ و رابیتس برای تالارهای لوکس و کلاسیک و نئوکلاسیک و سبک کلاسیک با المانهای ایرانی مناسب هستند.
سقف گچ و رابیتس نسبت به کناف، گرانتر و اجرای آن زمان بیشتری احتیاج دارد. منتها قابلیت بیشتری برای ایجاد فرمهای مختلف در سقف کاذب دارد.
■ قسمتهای مختلف گچ و رابیتس عبارتند از:
1) آهنکشی و رابیتسکاری
2) گچکاری
3) ابزار (کشور)
4) گچبری
از آنجائیکه زیبایی و تاثیر سقف کاذب در اولین نگاه مشتریان به فضای تالار اهمیت بسیار بالایی دارد، قابلیت ساخت ابزارها و گچبریهای متنوع و یکنواختی کار پس از پایان اجرا از مزیتهای اصلی گچ و رابیتس است.
قیمت رابیتسکاری حدود 15 تا 25 هزار تومان است.
گچکاری حدود 8 تا 14 هزار تومان است.(دستمزد اجرا)
قیمت ابزار (کشو) بستگی به متراژ سختیکار و ارتفاع و فرم از 10 تا 25 هزار تومان و گچبری از 50 تا 400 هزار تومان در نوسان است.
قسمت عمده هزینه سیستم گچ و رابیتس هزینه ابزار (کشو) و گچبری تالارهای عروس و لابی و سایر فضاهای دکوراتیو است. گاهی این هزینه تا 3برابر گچ و رابیتس ساده میرسد.
گچبری باد 2 سیستم دستی و قالبسازی قابل اجرا است. قیمت ساخت قالب (با سیلیکون) و اجرای آن کمتر از گچبریهای دستی است. گچبرها در حالتی که یک گل یا هر موتیف دیگری در متراژ بالا تکرار میشود ترجیح میدهند از قالبگیری استفاده کنند.
در مقالهای در وبسایت تالارساز به دیتایل اجرای گچبری با تفصیل بیشتری در سایت www.talarsaz.com پرداختهایم. نکته بسیار مهم که طی تجربه ساخت چندین تالار مختلف توسط تیم طرح و ساخت تالارساز بدست آمده است ایناست که سعی شود حتماً پیمانکار رابیتسکاری و گچکاری و گچبری یک تیم واحد باشند.
خورد کردن کار و تقسیم آن بین چند پیمانکار معمولاً این نتیجه را به همراه دارد که در مقاطعی که ضعف اجرایی وجود دارد هر پیمانکار مشکل را به تیم قبلی نسبت میدهد و مسئولیت کار مشخص نمیشود. معمولاً پس از آماده شدن طرحهای سه بعدی قیمت را از چند پیمانکار گرفته باهم مقایسه میکنند.
منتها مهارتهایی که معمولاٌ برخی از کارفرماها به آن توجه نمیکنند قابلیت نقشهخوانی و تفسیر طرحها به اجرا توسط پیمانکار است.
مایهکاری (سطح کیفی) پیمانکار از کارهای قبلی او کاملاً واضح است. پیمانکاران گچکار و گچبر 5 تا 10 درصد نسبت به کار قبلی بدتر یا بهتر عمل میکنند. در ضمن توان مالی پیمانکار گچکار و گچبر بسیار مهم است.
توضیح اینکه تجربه تیم طراحی و ساخت تالارساز نشان میدهد پیمانکاران توانمند از تعداد زیادی نیروی ماهر (استادکار) استفاده میکنند و صرفاً منتظر تزریق مالی پروژه نمیمانند.
بنابراین مدت زمان اجرای پروژه به مراتب کمتر خواهد بود و زمان اجر هم آیتمی تعیین کننده در انتخاب پیمانکار است. (زمان اجرا متناسب با برگشت سرمایه است).
در یک تالار با ظرفیتی حدود 1200 نفره با گچبری و ابزار نسبتاً زیاد در سالهای 95 و 96 حدود هزینه دستمزد رابیتسکاری، گچکاری و گچبری بین 250 و 350 میلیون تومان در نوسان است.
آیتمهای تاثیرگذار بر حجم گچکاری و گچبری جای کانالهای هوارسان (نوع سیستم گرمایش و سرمایش) متراژ، ارتفاع و نوع طراحی معماری است.
در مقاله بعدی به بررسی سقف کاذب کناف برای اجرای تالارهای پذیرایی خواهیم پرداخت.
تهیه مقاله: تحریریه واحد تحقیق و توسعه تالارساز
نویسنده : جلال حسن خانی
■ مقاله پیشنهادی: روشهای محاسبه هزینه تالار پذیرایی و رستوران : سازه تالارهای پذیرایی
◄ استفاده از مطالب اختصاصی تالارساز ، بدون درج نام و لینک تالارساز ممنوع می باشد
|