مراحل قانونی اخذ مجوز ساخت تالار عروسی(سالن پذیرایی)
گروه طراحی و ساخت تالارهای پذیرایی ایران (تالارساز) مقاله ای را برای راهنمایی مالکان زمین یا ساختمانهایی که قصد تغییر کاربری به تالار پذیرایی دارند را ارایه میدهد.
مقاله فوق چکیده مراجعه حضوری به تمامی ارگانها و سازمانهای دولتی تیم تحقیق و توسعه تالار ساز در مدت یک ماه در سال 1396 میباشد.
زمانیکه قصد داریم ساختمانهایی را بسازیم که هر کدام کاربریهای متفاوتی دارند، از قبیل اداری، تجاری، مسکونی و... باید مسیرهایی را از نظر قانونی طی کنیم تا در نهایت مجوزهای لازم را برای ساخت و ساز و بهرهبرداری از آنها دریافت نماییم. در این قسمت به قوانین و مسیرهایی که برای احداث تالار و رستوران باید طی کنیم میپردازیم.
■ سازمانهایی قانونی برای مجوز ساخت و بهربرداری از تالار پذیرایی
برای ساخت تالار و رستوران باید مسیرهایی را در سازمانهای شهرداری، آتشنشانی، دفاترخدماتالکترونیک شهری، وزارت بهداشت، اتحادیه تالار و ... طی کنیم. در این راستا به همراه تیم تحقیق و توسعه تالارساز سری به این سازمانها زدیم و با افراد کارشناس در هر کدام از بخشها گفتگویی انجام دادیم تا بتوانیم راه را برای شما سازنده عزیز هموار نماییم.
■ مصاحبه با کارشناس شهرداری تهران برای اخذ مجوز ساخت تالار
مطالب از زبان جناب آقای اکبر تاروردی کارشناس شهرسازی و مشاور حقوقی شهرداری منطقه دو تهران بازگو میشود.
این مصاحبه توسط واحد طراحی و ساخت تالارهای عروسی ( پذیرایی) تالار ساز انجام شده است.
شروع این مسیر در تهران از دفاتر خدمات شهری و در شهرستانها از فرمانداری یا شهرداری خواهد بود.
■ مدارک لازم برای تشکیل پرونده ساخت تالار عروسی
به گزارش واحد تحقیق و توسعه تالارساز مدارک مورد نیاز در ابتدای کار شامل اصل و کپی سند مالکیت، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی، در صورت وکالت اصل و تصویر وکالتنامه و شناسنامه وکیل، اصل و تصویر فیش عوارض نوسازی، اصل و کپی فیش آب و برق و تلفن و کدپستی، نقشه 2000/1 ، نقشه معماری مصوب شهرداری، اصل و کپی جواز ساخت و گواهی عدم خلاف قبلی، برگه 5 امضائی ناظر قدیم و جدید، برگه سبز ناظر و تاییدیه آسانسور و گزارش مرحلهای ناظر، گواهی پایان کار ساختمان و صورتمجلس تفکیکی میباشد.
■ برای جواز ساخت تالار عروسی اول به کجا مراجعه کنیم؟
- برای گرفتن پروانه ساخت سازنده باید به دفاتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه کرده و تشکیل پرونده دهد و درخواست بازدید نماید و سپس طرحهای تفصیلی و بر وکف را ارائه دهد که شامل موقعیت دقیق زمین و مشخصات آن براساس بازدید (توسط کارشناس رسمی دادگستری که باید موقعیت زمین را بنا بر یک نقشه با مقیاس 2000/1 تایید کند.)، کروکی و پهنه * (در صورتیکه پهنه زمین S باشد پروانه ساخت تجاری به زمین تعلق میگیرد) میباشد.در ضمن باید توجه داشت که به صورتجلسه خاصی نیاز دارد یا خیر، مثلا زمین در حریم کابل سنگین برق قرار گرفته یا خیر و مسائلی از این قبیل.
پس از این مراحل با دو مورد مواجه میشویم. عدم خلاف و یا داشتن خلاف.
■ دستور نقشه تالار عروسی در صورت عدم خلاف
- در صورت نداشتن خلاف دستور نقشه صادر میشود و رسید نقش و بررسی نقشه پیشنهادی در دفاتر الکترونیک(تایید آتشنشانی در صورت لزوم) داده میشود.پس از آن اعلام عوارض و کسری مدارک مورد بررسی قرارمیگیرد و به دنبال آن اعلام وصول عوارض داده میشود.
.
- برای صدور پروانه نیاز به دستور نقشه است که شامل کلیه نقشههای معماری، سازه، تاسیسات برق و مکانیک، سیویل و دفترچه خاک میباشد. پس از آن کارشناس کنترل نقشه در شهرداری آن را بررسی و در صورت کامل و بینقص بودن نقشهها آنها را تایید میکند. پس از آن فیش محاسباتی و فیش عوارض برای صدور پروانه داده میشود. فیشها در اداره درآمد بصورت نقدی و یا قسطی پرداخت میشوند.
■ هزینه شهرداری اخذ جواز ساخت تالار عروسی (سالنهای پذیرایی)
یکی از سوالهای رایج مشتریان سازمان طراحی و ساخت تالارهای پذیرایی تالارساز در مورد هزینه های جواز شهرداری تالار پذیرایی است.
- چنانچه سازنده فیشها را بصورت نقدی پرداخت کند 23% از هزینه کل برای او کسر شده و شامل تخفیف میشود .
- چنانچه سازنده بخواهد هزینه فیشها را بصورت اقساط پرداخت کند باید نزد بانک رفته و سند را گرو بانک بگذارد، بانک هزینهها را پرداخت میکند و طرف حساب سازنده بانک خواهد بود.
پس از آن باید مراحل تسویه حساب از طریق واحد صدور پروانه انجام شود و سپس اسناد به تایید معاون شهرسازی برسد و بعد از آن تایید شهردار الزامیست و در نهایت مدارک به سازمان فن آوری و چاپ و سپس تحویل دفاتر خدمات الکترونیک داده شود. قبل از صدور پروانه کلیه مدارک چک میشود و در صورت نداشتن کسری پروانه صادر میگردد.
■ مراحل اخذ جواز زمینها یا ساختمانهایی که خلاف دارند برای ساخت تالار پذیرایی
- چنانچه بعد از طی کردن مراحل اولیه و طرحهای تفصیلی خلاف داشتند باید طبق موارد زیر عمل کنند:
- خلاف تعیین میشود و اخطار صادر میگردد.
- در این مرحله باید به تایید کمیسیون داخلی و کمیسیون مادهصد برسد و رای قطعی صادر و اجرا شود. پس از آن عوارض محاسبه و مقدارکسری اعلام میگردد. مرحله بعدی اعلام وصول و تهیه پیشنویس خواهد بود، سپس شهرداری مجوز بلامانع را صادر میکند. سرمایهگذار پس از طی کردن این مراحل به مرحله نداشتن خلاف رسیده و باید مراحلی که در بالا بیان شد را شروع کند.
- واحد اخذ مجوز شهرداری تالار ساز آمادگی پاسخگویی به مالکانی که در شروع کار هستند میباشد.
■ ضوابط و مقررات ساخت تالار پذیرایی از زبان ریاست اتحادیه تالارداران
واحد زراحی و ساخت تالارهای پذیرایی ایران برای راهنمایی مشتریان مصاحبه ای با ریاست اتحادیه تالارداران در سال 96 داشت.
ضوابط و مقررات ساخت تالار را از زبان جناب آقای خسرو ابراهیمی ریاست اتحادیه تالار بازگو میکنیم .
سازنده باید کلیه مسیرهای شهرداری را با در نظر گرفتن موارد زیر برای گرفتن مجوز تجاری طی کند .
- حداقل فضا برای سالن 250 متر خالص میباشد.
- جدا بودن فضای زنانه و مردانه الزامیست .
- آشپزخانه باید مجهز بوده و با توجه به وسعت فضای تالار طبق قوانین معماری ساخته شود و تاییدیه وزارت بهداشت را داشته باشد.در ضمن آشپزخانه نباید در فضایی باشد که پرسنل آن از جلوی سالن بانوان عبور کنند.
- باید تهویه هوای مناسب داشته باشد.
- چنانچه سالن در ساختمانی اداری و یا تجاری قرارگرفته است باید راهرو و راه پله و آسانسور مجزا داشته باشد و هیچگونه تداخلی با فضاهای دیگر ساختمان نداشته باشد.
- داشتن فضاهایی از قبیل اداری، نمازخانه، پارکینگ، سردخانه بالای صفر و زیر صفر الزامیست.
- در طراحی سالن بانوان باید کلیه شئونات اسلامی رعایت شود و هیچگونه اشرافی به بیرون و فضاهای مجاور نداشته باشد، چنانچه سالن دارای پنجره است باید پوشیده شود. همچنین در قسمت ورودی سالن بانوان فضای رختکن تعبیه شود.
- برای هر 25 صندلی یک سرویس توالت و روشویی و یک توالت فرنگی در نظر گرفته شود.
- محل تهیه غذا و سرو آن با توجه به تعداد صندلیها تعریف میشود.
- فضای سرویس و رختکن پرسنل جدا از میهمانان طراحی شود.
- استانداردهای معماری ساخت تالارهای پذیرایی در مقالات دیگری هم در وب سایت تالارساز منتشر شده است.
در زمان طراحی و ساخت باید به این نکات توجه کرد و پس از آن درخواست بازدید به اتحادیه داده میشود. اتحادیه پس از بازرسی در صورت مطابقت داشتن فضا با قوانین و ضوابط پرونده را پذیرش میکند.
■ مجوزهای لازم برای تایید اتحادیه تالارداران برای اخذ جواز کسب تالار پذیرایی :
استعلام و تایید صلاحیت مالک از اداره اماکن .
استعلام از سازمان تامین اجتماعی در رابطه با بیمه شدن سالن.
استعلام از وزارت دارایی مبنی برداشتن پرونده توسط مالک در اداره دارایی.
مجهز بودن سالن به سیستم اطفای حریق و دوربین مدار بسته .
■ مجوزهای لازم برای اخذ تاییدیه بهداشت برای تالارهای پذیرایی :
در ادامه واحد طراحی و ساخت تالارساز به سازمان بهداشت رفت و گفتگوی کوتاهی با خانم فرسانه کارشناس سازمان داشتیم.
پس از انجام مراحل خرید زمین و ساخت و ساز که در طرح و احداث بنا باید قوانین مطرح شده از سمت وزارت بهداشت رعایت شود، سازنده باید مدارک و مستندات را بطور کامل به مرکز بهداشت واقع در زیر پل حافظ ارائه دهد و درخواست بازدید نماید.
کارشناسان مرکز بهداشت با توجه به این مدارک و بازدید از بنا در صورت رعایت همه ضوابط درخواست را تایید و مجوز را صادر مینمایند. در این راستا سازمان اتحادیه برای تایید نهایی باید از وزارت بهداشت استعلام گیرد. برخی از قوانین این سازمان شامل موارد زیر است
- نقشه های اجرایی و معماری باید قبل از ساخت به تایید وزارت بهداشت رسیده باشد.
- متریال بکار گرفته شده در دیوارها و کف باید هماهنگ با ضوابط مطرح شده دربهداشت محیط باشد و دیوار آشپزخانه و انبار مواد غذایی ، حمام، سرویسها و رختشویخانه باید تا سقف کاشی یا سرامیک و به رنگ روشن باشد.
- سیستم شوتینگ و جمع آوری و دفع زباله باید مورد تایید وزارت بهداشت باشد.
- درهای ورود و خروج به آشپزخانه از نوع بادبزنی باشند.
- در ساخت دیوار و درها و پنجرهها دقت شود تا هیچگونه درزی برای ورورد حشرات وجود نداشته باشد.
- آب قابل استفاده در تالار باید مورد تایید وزارت بهداشت باشد.
- تعداد سرویسها و نحوه اجرای آنها باید مطابق با ضوابط این سازمان باشد.
- تمام قوانین و ضوابط طراحی و اجرایی آشپزخانه از قبیل استفاده از متریالها، توجه به فضای پخت و پز و فضای نگهداری مواد غذایی، تهویه آشپزخانه، دستگاههای سوخت در آشپزخانه، محل شستشو و نگهداری ظروف، سردخانه و یخچالها باید مورد تایید وزارت بهداشت باشد.
■ ضوابط آتش نشانی برای اخذ مجوز پایانکار و بهره برداری از تالار پذیرایی :
برای ساخت تالار باید کلیه ضوابط مطرح شده از سمت سازمان آتشنشانی رعایت شود. این قوانین بطور کامل در مبحث سه مقررات ملی ساختمان مطرح شده است.
مسیرهای ورود و خروج در هنگام حریق به تعداد کافی و با توجه به ظرفیت لازم و در مکانهای مناسب در نظر گرفته شده باشد و توجه به روشنایی مناسب برای مسیرهای فرار الزامیست. در ضمن تمهیداتی برای جلوگیری از ورود حریق و دود ناشی از آن در این مسیرها باید اعمال شود.
دیوارهای مشترک بین ساختمانها باید در برابر حریق مقاوم باشند تا از انتقال حریق جلوگیری کنند.
دسترسی نیروها و ماشینهای آتشنشانی به محل حریق و نیز مسیرهای امن برای ورود نیروها به محل از دیگر نکاتی است که باید رعایت شود.
این مقاله توسط واحد تحقیق و توسعه تالارهای پذیرایی ایران در سال 1396 تهیه شده است.
دپارتمان تخصصی اخذ جواز ساخت تالار پذیرایی آمادگی ارایه مشاوره برای اخذ جواز ساخت و مراحل قانونی را دارد.
* چگونگی استفاده و طبقهبندی زمین در شهر تهران را پهنه گویند که به چهار دسته پهنه مسکونیR ، پهنه فعالیت S ، پهنه مختلطM و پهنه حفاظتG تقسیمبندی میشود.
◄ استفاده از مطالب اختصاصی تالارساز ، بدون درج نام و لینک تالارساز ممنوع می باشد
|